FB

zoran kurtovicpiše: Zoran Kurtović

Ovaj FB

je čudnovata intergalaktička mašinerija za uživo izvođenje operacija lobotomiranja na globalnom nivou.

Malo pere mozak, diže vam pritisak, spušta erektibilnost, povećava nivo holesterola i šećera u krvi, uvečava broj leukocita kao od svake upale.Ponekad zaiskri poneke svjećicu sreće i radosti ali je tajfun bijesa gnjevnih odmah ugasi.

Mnogo psuje i bljuje, prostak je to obični. Laje kao kera u seoskom šoru.

Krade nekažnjeno sate koje bi čovjek mogao utrošiti na neke pametnije stvari.

FB je idealno sredstvo da pomislite da vam niko ne treba, Ni škola, ni društvo, ni ozbiljna hrana.Još samo malo da zavirite da osjetite kako drugi dišu, šta misle, koga vole, šta vole, zboge čega su ljuti na nekog političara kojeg u životu nisu vidjeli.Da saznate kako bi neko daleko bolje sagradio most od nekog tamo inženjera koji se za to školovao,da bi neko napisao još bolju Travničku hroniku od onog…trenutno sam mu zaboravio ime… samo da ima vremena bi sagradio Titanik koji sigurno ne bi potunuo na svojoj promotivnoj plovidbi.

Moja iskustva s FB nisu baš najbolja.

Neki prijatelji iz stvarnog života su me napustili zbog ovog što brbljam, trtljam, frfljam, baljezgarim i pišuckam.Neki su se istina ipak vratili.Neki i dalje neće ni da čuju za mene i još me mole onako baš ljubazno : Molim te kao Boga ,ako mi se nešto desi nemoj da pišem ti o meni.Ja obećam da neću što mi me pada teško jer znam da će me nadživjeti.Znam ljude cijeli život i onda jedna moja objavica oduva sve.

Pa onda FB prijatelji.Šta tu sve nema. S nekima ne bih ni kafu popio,zaobiša bih u širokom luku. Druge bih na nogama nosio iako sam star, napušta me snaga i jedva se dovučem do prvog kafića.

Zato sam ponovo počeo da smanjujem listu FB prijatelja. Prije neki dan sam otpisao nekoliko stotina.Neće ni primijetiti.  Njima nije stalo,neće biti ni meni.

Vi koji ovo čitate možete biti mirni.

Ako vam to bilo šta znači sve ste mi draži svaki dan.